Kampanya 1

Kampanya 1
EC English'den Amerika ve İngiltere'de müthiş fırsat!

Kampanya 2

Kampanya 2
LSC Kanada/EC okulları Türk öğrencilere özel fiyatlarla!

Kampanya 3

Kampanya 3
Language Studies International ile 3 kıta 6 ülke!

Öğrenciler ne diyor?

Öğrenciler ne diyor?
Gamze'den CDS'ye mektup var

Yeni Zelanda'da İngilizce dil eğitimi

18 Eylül 2010 Cumartesi

Daha ekonomik koşullarda dil eğitimi almak mı istiyorsunuz? O zaman adresiniz Yeni Zelanda. Bu yazıda Yeni Zelanda'da dil eğitimi almak isteyenlerin ihtiyacı olabileceğini düşündüğümüz bazı bilgileri sizinle paylaşıyoruz.

Yeni Zelanda


"Yeni Zelanda, Güney Büyük Okyanus'da bir ada ülkesidir. Güney Yarımkürede, Okyanusya'daki Güney Pasifik adaları arasında, Avustralya'nın yaklaşık 1.200 mil (2.000 km) güney doğusunda yer almaktadır. Başlıca iki büyük (North Island ve South Island) ve birçok küçük adadan oluşur.


Yeni Zelanda'nın başkenti
Wellington'dur. Üzeri kar kaplı dağ manzaraları ile bilinen bir ülkedir. En büyük ve en kozmopolit şehri Auckland'dır." diyor Vikipedi...

Tarih: Yeni Zelanda'yı ilk keşfedenler, ülkenin yerlileri olan Maoriler. Bundan bin yıl kadar önce Polenezya takımadalarından Yeni Zelanda'ya göç eden Maoriler'den sonra 1641'de Hollandalı Tassman tarafından (ilk beyaz adam olarak) keşfedilmiş.

Yeni Zelanda'nın geçmişi, Avustralya tarihi ile başlar. 18.yy ortalarında İngilizler tarafından sömürgeleştirilen ülke, 1903'de İngiliz Milletler Cemiyeti içinde bağımsızlığını kazanmış.


Okuduklarımdan öğrendiğim kadarıyla Avustralya'nın tersine Yeni Zelanda Maorilerle barış içinde ve bir arada yaşıyorlar.

Aslında Maoriler'i şu meşhur haka dansı ile hatırlyabilirsiniz. Yeni Zelanda yerlilerinin geleneksel dansı ve bu dansı devlet başkanlarının karşılama törenlerinde, spor müsabakalarında yapmaları ile ünlüler.

Nüfus :
2011 istatistiklerine göre 4,414,400 kişi.


İklim:
Yeni Zelanda'nın Güney Yarımküre'de veya ekvatorun güneyinde olması, mevsimlerin kuzey yarım küredekilerin tam tersi olması anlamına gelir. Yazın en sıcak ayları Ocak ve Şubat olup en soğuk aylar Haziran ve Temmuzdur.


Genellikle ılıman bir iklime sahip olup, ülkenin kuzey kesimleri suptropikal iklimin etkisi altındadır. Kışın, Guney Ada'nın (South Island) iç kesimleri -10 dereceye kadar inerken, Okyanus kıyıları daha yumuşak ve yağışlı bir iklime sahiptir. Yazları 20-33 dereceler arasında olup oldukça da güneşlidir.


Neden İngilizce dil eğitimi için Yeni Zelanda'yı seçmeliyim?

Yeni Zelanda'da dil eğitim programlarını denemelisiniz, çünkü:


-Yeni Zelanda'nın resmi dili İngilizce'dir.

- Yeni Zelanda, sadece gelişmiş ülkelere göre değil, Türkiye'ye göre de son derece ucuz ve ekonomik bir ülkedir.


- İnsanları sıcakkanlı, dost, misafirperver, gezmek dolaşmaktan hoşlanan, farklı kültürlere meraklıdır. Kendinizi Yeni Zelanda'da ilgi odağı gibi görmeniz işten bile değildir.

- Eğitim programları ucuz ancak son derece kalitelidir. (Aşağıda kalite kontrol başlığının altında Yeni Zelanda'da dil okullarına uygulanan kalite standartı ile ilgili ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.)

- Yeni Zelanda, refah seviyesi yüksek güvenli bir ülkedir. Kişi başına düşen milli gelir, bir çok ülkeden ileridir.

- Ülke, benzersiz doğa güzellikleri sayesinde her yıl milyonlarca turistin ilgi odağı haline gelmiştir. Bu ülkede sıkılmadan bol miktarda gezip, gezerken İngilizce pratik yapar ve İngilizce'yi hızla öğrenirsiniz.

- İklimi, soğuk iklimi sevmeyen Türkler için çok idealdir. Ilıman bir iklime sahip olan Yeni Zelanda'da iklimler arası geçişler çok yumuşaktır.

-
Yeni Zellanda’da bir yıl süreyle dil eğitimi alan öğrencilere haftada 15 saat çalışma izni verilmektedir. (Aşağıda çalışma izni başlığı altında konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi bulacaksınız.)

Özetle, yurtdışı eğitim pazarında sağlam bir yer edinmeye çalışan Yeni Zellanda’da ekonomik dil okulu fiyatları ve diğer İngilizce konuşulan ülkelere kıyasla daha düşük olan konaklama giderleri ve sağlanan çalışma izni Yeni Zellanda ‘da dil eğitimi almayı cazip hale getirmektedir.


Dil okulu merkezleri:


Dil okulları ağırlıklı olarak Aukland ve
Christchurch şehirlerinde bulunmaktadır.
Auckland:

Auckland, bir milyonun üzerinde nüfusu ile Yeni Zelanda'nın en büyük şehri. Ayrıca Auckland, Yeni Zelanda'nın ekonomik ve kültürel merkezidir. Ülkenin gayri resmi başkenti gibi kabul edilen ve farklı karakteristik özelliklere sahip bir şehir. Auckland'ın en büyük yerleşkeleri, sönmüş bir yanardağ olan One Tree Hill ve Eden Dağı eteklerinde bulunur. Limanlara baktığınız zaman, gördüğünüz tekne ve yelkenlilerden dolayı Auckland'a neden "Yelken Şehri" dendiğinide kolayca anlayabilirsiniz.

Christchurch:
Güney adanın en büyük şehri olan Christchurch, İngiltere'nin dışındaki en İngiliz şehir olarak gösterilir. Böyle söylenmesinin nedeni ise, İngiltere'deki gibi tipik bahçeleri olan sayısız sıra evlere ve yaptığınız şehir turlarında tanıdığınız insanlarla tekrar tekrar karşılaşabileceğiniz park alanlarına sahip olması. Hagley Parkı içlerinde en büyük ve en etkileyici olanı. Şehrin içlerine kadar sokulan Güney Alp Dağları sırası, kışları karla kaplı güzel bir manzara sunar. Denize yakın oluşu nedeniyle Christchurch'ün iklimi biraz daha ılımandır ve yazın denize girebileceğiniz harika kumsallrı vardır.

Sanat Merkezi, Christchurch'lüler için çok cazip bir buluşma noktası. Sayısız konserler, sergiler, tiyatrolar, restoranlar ve alışveriş merkezlerinin bulunduğu Christchurch hafta sonu Christchuch'lülerin eğlenmek için bir araya geldiği bir buluşma noktası. Christchurch'te her yıl şarap festivali düzenlenir ve bu festival sayesinde şehir alanları ziyaretçilerle dolup taşar.

Seçim yapmadan önce bilmeniz gereken diğer bilgiler:
Vize:
Vize işlemleri Ankara’daki Yeni Zellanda Büyükelçiliği tarafından yürütülüyor. 6 aydan daha kısa süreli progrmalar için “study permit”; 6 aydan uzun programlar için “student vize” başvurusu yapmak gerekiyor.

Kalite Kontrol:


Bütün özel İngilizce dil okulları Yeni Zelanda Qualifications Authority (NZQA)‘ye kayıtlı. Bağımsız ama hükümet tarafından desteklenen bu organizasyon, eğitim kurumlarının tanınmasından ve yetkilendirilmesinden sorumlu.

Üniversiteler tarafından verilen kurslar, Yeni Zelanda Vice Chancellors Comitee (NZVCC) tarafından onaylanıyor. Hükümet destekli kurumlarsa NZQA tarafından onaylı 12 haftalık veya daha uzun süreli kurslar verebiliyor.

Konaklama Seçenekleri:

Avustralya'da eğitim alırken, konaklama ihtiyacınız için birçok seçeneğiniz var. Dilerseniz aile yanı konaklamayı tercih edebilir, dilerseniz öğrenci yurtlarında konaklayabilirsiniz. Bazı öğrencileri özel dairelerde kalmayı tercih ediyor. Bu seçenek de gittiğiniz tüm okullarda size sunuluyor.

  • Aile yanında Konaklama:Uluslararası öğrencilerin çoğunluğu, eğitim süreleri boyunca Yeni Zelandalı ailelerin yanında pansiyoner olarak konaklamayı tercih ederler. Okul tarafından özenle seçilmiş olan ev sahibi ailelerin yanında konaklamak, hem diğer konaklama seçeneklerine göre çok daha ekonomik, hem de İngilizce pratik yapmak açısından öğrencilere fırsat tanıyor. Aile yanında tek veya çift kişilik oda, yarım veya tam pansiyon gibi çeşitli seçimler yapılabilir. Aile yanında haftalık konaklama ücretleri 160 – 200 NZ$ arasında değişiyor.
  • Okul Yurtları ve Öğrenci Otelleri: Genellikle okul kampusleri içerisinde ya da yakınlarında yer alan tek ya da çift kişilik odalarda konaklanabiliniyor. Yurtların büyük bir çoğunluğunda üç öğün yemek veya yarım pansiyon seçenekleri var. Ulaşım açısından kolay olması, okul içerisinde çabuk arkadaş edinme avantajı sağlamasından dolayı öğrenciler tarafından tercih edilen bir seçenek. Haftalık ücretler 130 – 190 NZ$ arasında değişiyor.
  • Apartman Dairelerinde Konaklama: Bağımsız yaşamayı tercih eden öğrenciler için pek çok okul apartman dairesinde konaklama ayarlayabiliyor. Tek ya da iki odalı küçük dairelerden, 3 – 6 odalı büyük dairelere kadar her isteğe uygun seçenekler var. Dairelerde mutfak ve banyo bulunuyor. Haftalık konaklama ücretleri 70 – 150 NZ$ arasında. Apartman dairesinde konaklamayı tercih eden öğrenciler, haftalık yemek giderleri için 40 – 70 NZ$ arasında bir miktar ayırmayı unutmamalar.

Çalışma İzni:

Yeni Zelanda'da eğitim görmek isteyen öğrencilere, Temmuz 2005'den itibaren resmi olarak haftada 15 saatten fazla çalışma izni veriliyor. Bu son gelişme ile Yeni Zelanda Türk öğrenciler için popüler eğitim ülkesi olmaya aday görünüyor.


Yeni Zelanda'da çalışma hakkı alabilmek için koşullar;

  • Öğrenci vizesi alarak Yeni Zelanda'ya gelmek.
  • Full-time olarak 6 ay ve daha uzun süre dil okullarına kayıt yaptırmak.
  • Vize başvuru aşamasında IELTS sınavından en az 5 puanınız varsa Yeni Zelanda'da çalışma hakkına YeniZelanda'ya varışınızla birlikte sahip olursunuz. Puanınızı belgeleyemiyorsanız ya da daha düşük seviyede iseniz Yeni Zelanda'da IELTS 5 puanını almanızdan sonra çalışma hakkına sahip olabilirsiniz.

Sağlık Hizmetleri:


Yeni Zelanda'ya eğitime gidecek öğrencilere, ülkeye giriş yapmadan önce özel sağlık sigortası yaptırmaları tavsiye edilir. Sağlık sigortaları, öğrencinin gideceği okul tarafından yaptırılır.


Eğitim süresi:


Genel Lisan kursları yıl boyunca kesintisiz sürüyor. Eğitim süresinin belirlenmesi ulaşmak istediğiniz seviyeye, ayırabileceğiniz zamana ve şüphesiz bütçenize bağlı olarak tamamen size bağlı. 2 haftadan başlayarak 1 yıla kadar istediğiniz süreyi tercih edebilirsiniz.


Okul başlangıç tarihleri:


Kurs başlangıç tarihleri son derece esnek. Okullara genel olarak yılın herhangi bir haftasında başlayabilmek mümkün. Elbette belirli dönemlerde kurs açan okullarda var.

Dil seviye tespit:

Genel olarak lisan kurslarına seviyeniz ne olursa olsun başvurabilirsiniz. Okulun ilk günü yapılacak seviye belirleme sınavı sonucuna göre uygun bir kura yerleştirilir, kendi seviyenizdeki diğer öğrencilerle birlikte eğitim alırsınız.

Yaş sınırı:


Üst sınır yok ama alt sınır okulların programlarına göre değişiyor.

Başvuru zamanları:


Okula göre değişiklik göstermekle birlikte önerilen program başlangıç tarihinden 6-8 hafta önce başvuru yapılmasıdır. Farklı programlar için çok daha önceden başvuru yapılması gerekebilir. Unutmayın ki ne kadar önce başvurursanız işlemler o kadar pürüzsüz yürüyecek, vize işlemlerinde olabilecek herhangi bir gecikmeden dolayı zor durumlarda kalınmayacaktır. Erken başvuruda bulunmanızın bir diğer avantajı da konaklama konusundaki taleplerinizin yerine getirilebilmesi için okula yeterli zaman sağlamasıdır.


Ne tür kurslar var?


Yeni Zelanda'da genel itibariyle 3 tür kurs vardır diyebiliriz.
  1. Üniversitelerin kendi dil kursları
  2. Özel dil kursları
  3. Mesleki alanda uzmanlaşmış ve yetişkilere yönelik kurslar
Genel okul imkanları:

  • Dil okullarında ilk gün: Okulların hepsinde ilk gün seviye tespit sınavı yapılıyor. Sınav sonucuna göre öğrenciler uygun sınıflara yerleştiriliyor. İlk gün öğrencilere şehri tanıtan genel bilgiler, haritalar, kimlik kartı, çeşitli pratik bilgiler ve kurs malzemelerini içeren öğrenci dosyaları veriliyor.
  • Altyapı imkanları: Okulların sağladıkları olanaklar ve tesisler okuldan okula büyük değişiklik gösterebiliyor. Ancak önemli bir kısmında öğrencilerin yararlanabilecekleri multimedya bilgisayar merkezi, kütüphane, dil laboratuvarı, kafeterya vb. bulunuyor. Üniversite ya da kolejlerin dil okullarına devam eden öğrenciler kampus olanaklarından da yararlanabiliyorlar.
  • Sosyal etkinlikler: Okullar sınıf içi eğitim programlarına ek olarak hafta boyunca çeşitli sosyal ve sportif etkinlikler, hafta sonları çeşitli geziler düzenliyor. Bu etkinliklerin bazıları için maliyet bedelleri talep edilebiliyor. Etkinliklere katılıp katılmamak tamamen öğrencinin tercihine bağlı.
  • Havaalanı karşılama hizmeti: Hemen hemen tüm okullar havaalanında karşılama hizmeti veriyor. Ülke'ye varışınızda okulunuz ismi yazılı bir tabela ile sizi görevli karşılıyor ve konaklayacağınız adrese aileye götürüyor. Lisanınız iyi düzeyde değilse yada yurtdışına ilk kez çıkıyorsanız havaalanında karşılama servisini tercih etmeniz tavsiye ediliyor.
  • Öğrenci yapısı: Lisan okullarının tümünde öğrenciler aynı amaç için dünyanın farklı ülkelerinden gelen diğer öğrencilerle birlikte eğitim alıyor. Dolayısıyla, dil öğrenimin yanısıra farklı ülkelerden arkadaşlar edinmek ve farklı kültürleri de tanımak için bulunmaz bir fırsat.
Yeni Zelanda'da ne kaça?

Para birimi Yeni Zelanda Dolarıdır. (NZ$)

Bir ailenin aylık masraflarını aşağıdaki şekilde genelleyebiliriz:
  • Kira /Barınma : NZ$1000 - NZ$2000
  • Ulasım - benzin : NZ$250 - NZ$400
  • Gıda alışverişi: NZ$400
  • Eğlence - Gezi : NZ$400
  • Faturalar (Elektrik-Telefon-Internet) : NZ$250
Bunlar haricinde genel fiyatlar şu şekildedir :
  • Auckland'da Orta Seviyede 3 odalı bir ev : NZ$400,000
  • Bir kutu kola : NZ$3
  • Bir sise su : NZ$3.50
  • Bir litre benzin: NZ$1.40
  • Bir doner kebab : NZ$8
  • Buyuk boy pizza: NZ$9
  • Sinema Bileti: NZ$14
  • Kot pantolon: NZ$ 70
  • T-shirt : NZ$20
  • Günlük otobüs pasosu: NZ$7.50
  • Kombo Sushi 8'li: NZ$10
  • Ekmek : NZ$3.50
  • Kıyma (kg) : NZ$6
  • Et (kg) : NZ$10
  • Sebze (kg) :~NZ$4.50
  • Yeni Zelanda ici ucak biletleri: NZ$50 - NZ$150

3 comments:

Unknown dedi ki...

Dikkat.

Bu Asa sigorta şirketi olduğu için, tüm özellikleri riayet türünü sigorta, biz de çalışmak için denizaşırı veya kişisel iş için seyahat için vize dışarı sigortalamak ne, sen biz kişisel şirket kurmak için ülkeden dışarı seyahat etmek bir kredi ihtiyacınız varsa Seçtiğiniz herhangi bir ülkede yerleşmek için seyahat etmek size kişisel vize veya aile vizesi sağlamak için yetenekli. Firmamız size 28 yıl Maximo süresi geri ödeme için bir emlak inşa, bu yüzden eğer ilgilendi, lütfen şimdi uygulayabilirsiniz.

Size seçtiğiniz herhangi bir ülkede, kişisel iş başlatmak için herhangi bir miktar kredi yeteneğine sahiptir, bu nedenle herhangi bir ülkeye seyahat için vize gerekirse, lütfen bu e-postayı başvurun: visaagency040@gmail.com ya da bir kredi ihtiyacınız varsa başlamak için finance_institute2015@outlook.com: kişisel şirket kadar lütfen bu e-postayı temas

Firmamız bu bilgi feryat uzmanlaşmış.
(1) denizaşırı seyahat için vize veriyoruz.
(2) Biz bireye% 2 faiz oranıyla kredi, kişisel iş başlatmak için vermek.
(3) kara mallarını sigorta.
(4) ev mallarını sigorta.
(5) oluşturmak ve aylık taksit ödeyerek bireysel ucuz miktarda dışarı satış.

Eğer ev veya aylık taksit ödeyerek herhangi bir emlak satın almak istiyorsanız, firmamız herhangi bir sorun olmadan seçtiğiniz herhangi bir süre ve seçtiğiniz herhangi bir ülkedeki bir tane almak için yeteneğine sahiptir.

29 Haziran 2016 17:35
miningcity dedi ki...

Karmakitap Yöntemi ile YDS'den 75 Almak Hayal Değil​
Kendi Kendinize
İngilizce Öğretmek İstemez Misiniz?

http://www.karmakitap.net/

4 Aralık 2016 21:28
JackJohnson dedi ki...

yurtdışı dil okulları Istiyor musun uzman olmak yurtdışı dil eğitimi? Sana yardımcı olabiliriz seçmek için geleceğinizi aydınlatacak en iyi yurtdışı dil okulları.

2 Eylül 2020 12:39

Yorum Gönder