Kampanya 1

Kampanya 1
EC English'den Amerika ve İngiltere'de müthiş fırsat!

Kampanya 2

Kampanya 2
LSC Kanada/EC okulları Türk öğrencilere özel fiyatlarla!

Kampanya 3

Kampanya 3
Language Studies International ile 3 kıta 6 ülke!

Öğrenciler ne diyor?

Öğrenciler ne diyor?
Gamze'den CDS'ye mektup var

Montreal, Kanada'da Fransızca Dil Eğitimi

25 Eylül 2010 Cumartesi

Andre Nantel tarafından çekilmiştir.

Montreal, Kanada


"Montreal, ya da Fransızca Montréal, Quebec eyâletinin en büyük, Kanada'nın ise ikinci büyük kentidir. Kent, Paris'in ardından dünyanın Fransızca konuşan en büyük ikinci kentidir.

Quebec eyaletinin güneybatısında yer alan Montreal, eyâletin başkenti Quebec'in 270 km güneybatısında, federal başkent olan Ottawa'nın ise 190 km doğusunda kalır.

Kent, Ottawa ve Saint Lawrence Nehirleri'nin birbirine karıştığı noktada, Montreal Adası üzerinde yer almaktadır. Bu haliyle Montreal, Büyük Göller'i Atlas Okyanusu'na bağlayan Saint Lawrence Denizyolu üzerinde önemli bir liman kentidir.

Dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olarak kabul edilen McGill Üniversitesi Montreal'dedir."


Bu bilgiler yine benim en sevdiğim bilgi kaynağı, özgür ansiklopedi Vikipedi'den.

Buna ek, Turkish Student Yurtdışı Eğitim Dergisi'nde bulduğum aşağıdaki makale Montreal'i ve oradaki yaşamı çok güzel özetlemiş.

"Çarpıcı Fransız ve Amerikan etkileriyle Montreal yabancı öğrencilere istedikleri her şeyi sunar; güzel bir çevrede eğitim görme fırsatı, modern yapılarla kurulu bir alanda yaşama rahatlığı veya hem tarihi hem de kültürel açıdan zengin bir atmosferi yaşama deneyimi.

İsmini ölü yanardağından alan Montreal, Kanada’nın ikinci büyük şehridir. Üç milyonun üstündeki nüfusuyla Montreal dünyadaki Fransızca konuşulan en büyük şehirlerdendir, Kanada’da ise İngilizce konuşulan en büyük üç şehirden biridir. Sürekli ziyaretçilerin uğradığı bu şehirde insanın yabancı muamelesi görmesi muhtemel değildir. Şehrin kendi kimliği yabancı öğrencileri evlerinde hissettirecek yapıdadır, burada dört üniversite ve sayısız yüksekokul vardır, canlı ve çeşitli atmosferin yaşatılmasında öğrencilerin rolü büyüktür.

Ancak, Montreal’in sıcak yapısından başka sunabileceği şeyler de var. Gece hayatı ve kafeleriyle ünlü Montreal aynı zamanda Old Town binaları, müzeleri, tiyatrolarıyla kültür yuvasıdır da. Olimpik bir stadyuma, alışveriş merkezlerine, yıl boyunca yapılan festivallere sahip olan şehri ziyaret eden kişinin ilgisini çekecek bir şey mutlaka bulunur. Boyutlarına oranla Montreal güvenli bir şehirdir ve McGill University’de olduğu gibi bu güvenlik WALKSAFE sistemiyle kampuste geç saatlere kadar eğitim gören ya da çalışan öğrenciler için bir adım daha ileri götürülmüştür.

Montreal’de sanata ve kültüre çok değer verilir, şehirde pek çok müze vardır, şehrin kendi tarihini yansıtan Güzel Sanatlar ve McCord Müzesi gibi. The Mary, Queen of World Cathedral da buradadır ve Roma’da bulunan St. Peter’s Basilica’dakinin minyatürüdür, ancak pek de küçük değildir.

Eğlenmek istiyorsanız, Montreal Senfoni Orkestrası'nı ya da Les Grands Ballets des Montreal'i görebileceğiniz Place ses Arts’a gidin. Dahası Montreal aynı zamanda uluslararası tanınmış Cirque de Soleil’e de ev sahipliği yapar.

Montreal’de alışveriş küçük butiklerin yanı sıra büyük marketlerle kolaylaştırılmıştır. Büyük alışveriş merkezlerine ise metroyla gidilebilir, bu sistem öyle güzel hazırlanmıştır ki insanlar sürekli yer altından giderek alışveriş merkezlerini kışın soğukla karşılaşmadan gezebilir.

Ancak hava güzelse yer üstünde yapılabilecek pek çok şey vardır. Şehre ve nehre yanardağdan Mount-Royal Park'a uzanan patikalarda yürüyerek kuşbakışı bir bakın veya roller blade kiralayın. Hala etkilenmediyseniz Parc des Illes adalarına feribotla gidin ve Olimpik Park kompleksini, Expos beyzbol takımının sahasını veya Biodome’u, insan eliyle yapılmış farklı habitatların öğelerini içeren ekolojik çevreyi gezin.

Geceleri Montreal canlanır, özellikle de öğrenciler tarafından ziyaret edilen kuzey Old Montreal, Rue St. Denis ve Boulevard de Maisonneuve. Burası şu an bir kafe alanı ve eğer jaz seviyorsanız buradaki kulüpler beklentilerinizin ötesine geçecektir. Dahası her yıl Temmuz’da Montreal Jazz Festivali düzenlenir. Yıl boyunca Montreal’de birçok başka olay çerçevesinde kutlamalar yapılır, Ocak ayındaki Fete de Neiges, Haziran’daki International Fireworks Competitions ve sonbahardaki Montreal Dünya Film Festivali gibi. Bu olayların her biri için şehre ziyaretçi akını olur."

Neden Fransızca için Kanada?


İngilizce, Kanadalıların yaklaşık üçte ikisinin ana dilidir, fakat hem İngilizce hem de Fransızca ülkenin resmi dilleridir ve bütün Kanadalılar ikinci bir dil öğrenmeye teşvik edilirler. Bu, Fransızca öğreten farklı kurslara sahip pek çok özel okul, kolej ve üniversitenin bulunduğu anlamına gelir.

Kanada'da Fransızca öğrenenlerin çoğunluğu, İngilizce konuşan Kanadalılardır, fakat son yıllarda Fransızca öğrenmek için ülkeye gelen yabancı öğrencilerin sayısında önemli bir bir artış vardır. Kanada genelinde düzenlenen Fransızca dil kursları sayıca pek çok ve çeşitli olduğu için, Fransız dilini öğretenler için yabancı öğrenci piyasası geniştir.

Ontario, Manitoba ve New Brunswick'te hatırı sayılar bir Fransızca konuşan nüfus yaşamakta ve bütün Kanada genelinde ana dili Fransızca olan küçük semtler bulunsa da, Kanada'nın Fransızca konuşulan asıl eyaleti Quebec'tir.

Eyaletlerde ana dili Fransızca olan büyük kitleler bulunduğu için, yabancı öğrenciler dili sadece sınıflarda değil, aynı zamanda cadde, kafe, alışveriş merkezleri ve marketlerde de kullanmalarını sağlayacak derinlikli bir Fransızca deneyimi yaşayabilirler.

Tarihsel olarak, Kanada'nın iki resmi dili olması, 16. ve 17. yüzyıllarda Fransız kaşiflerin bölgeye gelişi ve ülkenin 1700'lerde İngiliz ordusu tarafından işgal edilmesi ve ardından hakimiyet altına alınmasından kaynaklanır. Fransız Samuel de Champlain'e 1642'de Quebec şehrini ve kısa süre sonra da Montreal'i iskan etme müsaadesi verildi. 1663'e kadar ülkeye 60 bin Fransız yerleşti ve Kanada bir Fransız eyaleti haline geldi. 1754'te bir İngiliz ordusu Kanada'yı işgal etti ve 1763'te Fransa'nın ülkeyi İngiltere'ye teslimine kadar, birbiri ardına yaşanan uzun çatışmalar oldu. Bu dönem boyunca Quebec ayrılıkçı hareketin tohumlarını ekti, bu yönde bir hareket bugün hala etkilidir.

Kanada'da Fransızca öğrenmek isteyen pek çok yabancı öğrenci, nüfusunun yüzde 89'unu hala ana dili Fransızca olan insanların oluşturduğu Quebec'e gider. Fakat hem İngilizce hem de Fransızca öğrenmek isteyen pek çok yabancı öğrenci için Ontario ile diğer bazı eyaletler Quebec'e göre eğitim görmek için daha münasip yerlerdir.

Fransız dili öğrencileri için piyasa gelişiyor, çünkü öğrenciler Kanada'da sadece bir vize ile iki dili öğrenebileceklerini keşfediyorlar. Bu "bir taşla iki kuş" düşüncesi, Fransa yerine Kanada'da öğrenim görmek için kuvvetli bir etken.

Piyasanın büyüyüp büyümediğine gelince, cevabın yere göre değiştiği görülmektedir. Ontario eyaleti yabancı öğrenciler için güvenlidir, fakat muazzam bir gelişme olduğu söylenemez.

Birçok okul Fransızca dil eğitimi yanında sekreterlik eğitimi, bilgisayar vs. gibi iki yıllık geniş mesleki programlar sunmaktadır. Bu programlara yabancı öğrenciler arasında ilgi büyüktür.

Yakın zamanlara kadar, Kanada'da Fransızca öğrenen yabancı öğrencilerin çoğunluğu Asyalılardı, özellikle de Japonlar ve Tayvanlılar. Bugün Asya'dan gelenlerin sayısında bir düşüş yaşanırken, Latin Amerika ve Meksika'dan gelenlerin sayısı gözle görülür biçimde artmaktadır.

Kanada'nın daha ziyade bir İngilizce öğrenim yeri olarak tanınması, Fransızca öğretenler için, yabancı öğrencilere ulaşmada önemli bir engel durumunda. Okullar ilk önce, insanları bulundukları yer ve Fransızca öğretimi konusundaki hazırlıkları konusunda bilgilendirmek zorundalar. Montreal başarısını çok kültürlülüğü ve çeşitli ve farklı seviyelerde öğrenim pazarlaması yönünde bir strateji izlemesine borçlu olabilir.

Montreal'daki Quebec's Center Linguista yabancı öğrenci piyasasına girmek için Kanada elçilikleri, ticaret fuarları ve tabii ki yurtdışı eğitim danışmanlık firmalarıyla bağlantılarını kullanıyor. Öte yandan okullar yeni bir strateji benimseyerek öğrenci potansiyelini genişletmek için interneti kullanmaya başlamıştır.

Fransızca eğitimi verenlerin çabalarına rağmen, Kanada'daki piyasanın büyümesinin önünde çok sayıda engel bulunuyor. Çok sayıda okul temsilcisi Kanada'da eğitimin, genelde, ABD ve Avustralya'nın aksine, dışarıda çok az teşvik gördüğünü düşünmektedir. Ayrıca bir diğer husus ise "Kanada Fransızca'sı 'gerçek' Fransızca değildir" şeklindeki belirli bir kanaatin mevcudiyetidir. Quebecois veya joual olarak bilinen Quebec'in günlük Fransızca'sı, Fransa'da konuşulan dilden biraz farklıysa da, okullarda kurallı Fransızca öğretilir ve televizyon ile radyoda da büyük ölçüde kullanılır.

Okullar, Kanada'da hem Fransızca öğrenme hem de öğrenim yapma konusunda uluslararası ilginin güçlü olduğu konusunda hemfikirler. Kanada'da çok sayıda Fransızca programı sunulmaktadır. Buna ek olarak, Kanada güvenli, temiz ve nispeten ucuzdur. Aynı anda iki dil birden öğrenmek yönünde yeterince hevese sahip olan öğrenciler için Kanada bulunmaz bir fırsattır.

Güzel tavsiyelerle dolu bir mektup da Kanada'dan!!!

Şans, fırsatlarla çabanın bir araya gelmiş halidir. Ne güzel söz değil mi? Aşağıda tam bu sözün anlattığı şeyin öyküsünü bulacaksınız. Süper ve umut verici bir başarı ve dostluk öyküsü...

----------

CDS ile tanışmam 4 yıl öncesine dayanır. Bir restorana garson olarak çalışırken müşteri olarak gelen CDS'den Senem ile tanıştım. Kendisiyle sohbet ederken yurtdışına gitme isteğimden biraz bahsettim. Senem de beni ofisine davet etti. Ertesi hafta ofisine gittiğimde, Kanada'ya gitmek için gerekli olan belgeler hakkında bana ayrıntılı bilgi verdi. Bu bilgi ile 1 yıllık süre sonunda belgeleri hazırlayıp, öğrenci vizesi için CDS aracılığı ile Ankara'daki Kanada Konsolosluğuna başvuruda bulundum. Ve vizemi aldım.

Fransızca öğrenmek için gittiğim Montreal şehrini sevip, orada kalabilmek için gerekli koşulları sağlamaya karar verdim. Ama bu süre zarfında Senem'le ve CDS ile bağımı hiç koparmadım. 6 aylık sürenin sonunda, vizenin süresi bittiği için İstanbul'a geri döndüm Fransızca eğitim sertifikasını almış olarak. Bu sefer de üniversiteye 2 yıllık bir program için kayıt yaptırıp, yine CDS aracılığı ile ikinci kez vize başvurusunda bulundum. Zaten Senem ile arkadaş gibi olmuştuk ve ben Kanada'ya gittiğim tarihten itibaren, ara ara kaldığım dönemler boyunca, Montreal'e geldiğinde beni hep ziyaret etmiştir. Bu sefer gittiğimde ise 2 yıl kalmıştım. Ve diplomamı almıştım. Artık Kanada'nın Montreal kentinde kalabilmek için gerekli koşulları tamamlamıştım. Bu süreç zarfında da Senem'in ve Çağlayan'ın büyük desteklerini görmüştüm.

1,5 yıl önce göçmenlik için yaptığım başvuru 1 ay önce kabul edildi. Şuan İstanbul'dayım ve son bir yıldır bu sürecin tamamlanmasını İstanbul'da bekliyorum. Haftaya Montreal e 3.kez gidiyorum. Bu sefer elimde ki oturma ve çalışma izni ile. Bana, bu 4 yıl boyunca desteklerini ve yardımlarını esirgemeyen CDS çalışanlarına, Çağlayan'a ve özellikle Senem'e çok teşekkür ediyorum. Bu süre size uzun gelebilir ama sonunda istediğiniz ülkede yaşayabilme şansını yaratıyor olabilmenin zevkini tatmanızı tavsiye ediyorum size.

Saygılarımla,

Devrim TURAN
Montreal, Kanada

Sevgili Devrim'e bundan sonra Montreal'de sürdüreceği yaşamında bol şans diliyor, iyi haberlerini bekliyoruz.

Devrim'in bundan sonra yaşayacağı Montreal nasıl bir şehir bilmek ister misiniz? O zaman yeni yazıma göz atmaya ne dersiniz? Montreal, Kanada'da Öğrenim...

ne manzara ama!!!

Yeni Zelanda'da İngilizce dil eğitimi

18 Eylül 2010 Cumartesi

Daha ekonomik koşullarda dil eğitimi almak mı istiyorsunuz? O zaman adresiniz Yeni Zelanda. Bu yazıda Yeni Zelanda'da dil eğitimi almak isteyenlerin ihtiyacı olabileceğini düşündüğümüz bazı bilgileri sizinle paylaşıyoruz.

Yeni Zelanda


"Yeni Zelanda, Güney Büyük Okyanus'da bir ada ülkesidir. Güney Yarımkürede, Okyanusya'daki Güney Pasifik adaları arasında, Avustralya'nın yaklaşık 1.200 mil (2.000 km) güney doğusunda yer almaktadır. Başlıca iki büyük (North Island ve South Island) ve birçok küçük adadan oluşur.


Yeni Zelanda'nın başkenti
Wellington'dur. Üzeri kar kaplı dağ manzaraları ile bilinen bir ülkedir. En büyük ve en kozmopolit şehri Auckland'dır." diyor Vikipedi...

Tarih: Yeni Zelanda'yı ilk keşfedenler, ülkenin yerlileri olan Maoriler. Bundan bin yıl kadar önce Polenezya takımadalarından Yeni Zelanda'ya göç eden Maoriler'den sonra 1641'de Hollandalı Tassman tarafından (ilk beyaz adam olarak) keşfedilmiş.

Yeni Zelanda'nın geçmişi, Avustralya tarihi ile başlar. 18.yy ortalarında İngilizler tarafından sömürgeleştirilen ülke, 1903'de İngiliz Milletler Cemiyeti içinde bağımsızlığını kazanmış.


Okuduklarımdan öğrendiğim kadarıyla Avustralya'nın tersine Yeni Zelanda Maorilerle barış içinde ve bir arada yaşıyorlar.

Aslında Maoriler'i şu meşhur haka dansı ile hatırlyabilirsiniz. Yeni Zelanda yerlilerinin geleneksel dansı ve bu dansı devlet başkanlarının karşılama törenlerinde, spor müsabakalarında yapmaları ile ünlüler.

Nüfus :
2011 istatistiklerine göre 4,414,400 kişi.


İklim:
Yeni Zelanda'nın Güney Yarımküre'de veya ekvatorun güneyinde olması, mevsimlerin kuzey yarım küredekilerin tam tersi olması anlamına gelir. Yazın en sıcak ayları Ocak ve Şubat olup en soğuk aylar Haziran ve Temmuzdur.


Genellikle ılıman bir iklime sahip olup, ülkenin kuzey kesimleri suptropikal iklimin etkisi altındadır. Kışın, Guney Ada'nın (South Island) iç kesimleri -10 dereceye kadar inerken, Okyanus kıyıları daha yumuşak ve yağışlı bir iklime sahiptir. Yazları 20-33 dereceler arasında olup oldukça da güneşlidir.


Neden İngilizce dil eğitimi için Yeni Zelanda'yı seçmeliyim?

Yeni Zelanda'da dil eğitim programlarını denemelisiniz, çünkü:


-Yeni Zelanda'nın resmi dili İngilizce'dir.

- Yeni Zelanda, sadece gelişmiş ülkelere göre değil, Türkiye'ye göre de son derece ucuz ve ekonomik bir ülkedir.


- İnsanları sıcakkanlı, dost, misafirperver, gezmek dolaşmaktan hoşlanan, farklı kültürlere meraklıdır. Kendinizi Yeni Zelanda'da ilgi odağı gibi görmeniz işten bile değildir.

- Eğitim programları ucuz ancak son derece kalitelidir. (Aşağıda kalite kontrol başlığının altında Yeni Zelanda'da dil okullarına uygulanan kalite standartı ile ilgili ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.)

- Yeni Zelanda, refah seviyesi yüksek güvenli bir ülkedir. Kişi başına düşen milli gelir, bir çok ülkeden ileridir.

- Ülke, benzersiz doğa güzellikleri sayesinde her yıl milyonlarca turistin ilgi odağı haline gelmiştir. Bu ülkede sıkılmadan bol miktarda gezip, gezerken İngilizce pratik yapar ve İngilizce'yi hızla öğrenirsiniz.

- İklimi, soğuk iklimi sevmeyen Türkler için çok idealdir. Ilıman bir iklime sahip olan Yeni Zelanda'da iklimler arası geçişler çok yumuşaktır.

-
Yeni Zellanda’da bir yıl süreyle dil eğitimi alan öğrencilere haftada 15 saat çalışma izni verilmektedir. (Aşağıda çalışma izni başlığı altında konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi bulacaksınız.)

Özetle, yurtdışı eğitim pazarında sağlam bir yer edinmeye çalışan Yeni Zellanda’da ekonomik dil okulu fiyatları ve diğer İngilizce konuşulan ülkelere kıyasla daha düşük olan konaklama giderleri ve sağlanan çalışma izni Yeni Zellanda ‘da dil eğitimi almayı cazip hale getirmektedir.


Dil okulu merkezleri:


Dil okulları ağırlıklı olarak Aukland ve
Christchurch şehirlerinde bulunmaktadır.
Auckland:

Auckland, bir milyonun üzerinde nüfusu ile Yeni Zelanda'nın en büyük şehri. Ayrıca Auckland, Yeni Zelanda'nın ekonomik ve kültürel merkezidir. Ülkenin gayri resmi başkenti gibi kabul edilen ve farklı karakteristik özelliklere sahip bir şehir. Auckland'ın en büyük yerleşkeleri, sönmüş bir yanardağ olan One Tree Hill ve Eden Dağı eteklerinde bulunur. Limanlara baktığınız zaman, gördüğünüz tekne ve yelkenlilerden dolayı Auckland'a neden "Yelken Şehri" dendiğinide kolayca anlayabilirsiniz.

Christchurch:
Güney adanın en büyük şehri olan Christchurch, İngiltere'nin dışındaki en İngiliz şehir olarak gösterilir. Böyle söylenmesinin nedeni ise, İngiltere'deki gibi tipik bahçeleri olan sayısız sıra evlere ve yaptığınız şehir turlarında tanıdığınız insanlarla tekrar tekrar karşılaşabileceğiniz park alanlarına sahip olması. Hagley Parkı içlerinde en büyük ve en etkileyici olanı. Şehrin içlerine kadar sokulan Güney Alp Dağları sırası, kışları karla kaplı güzel bir manzara sunar. Denize yakın oluşu nedeniyle Christchurch'ün iklimi biraz daha ılımandır ve yazın denize girebileceğiniz harika kumsallrı vardır.

Sanat Merkezi, Christchurch'lüler için çok cazip bir buluşma noktası. Sayısız konserler, sergiler, tiyatrolar, restoranlar ve alışveriş merkezlerinin bulunduğu Christchurch hafta sonu Christchuch'lülerin eğlenmek için bir araya geldiği bir buluşma noktası. Christchurch'te her yıl şarap festivali düzenlenir ve bu festival sayesinde şehir alanları ziyaretçilerle dolup taşar.

Seçim yapmadan önce bilmeniz gereken diğer bilgiler:
Vize:
Vize işlemleri Ankara’daki Yeni Zellanda Büyükelçiliği tarafından yürütülüyor. 6 aydan daha kısa süreli progrmalar için “study permit”; 6 aydan uzun programlar için “student vize” başvurusu yapmak gerekiyor.

Kalite Kontrol:


Bütün özel İngilizce dil okulları Yeni Zelanda Qualifications Authority (NZQA)‘ye kayıtlı. Bağımsız ama hükümet tarafından desteklenen bu organizasyon, eğitim kurumlarının tanınmasından ve yetkilendirilmesinden sorumlu.

Üniversiteler tarafından verilen kurslar, Yeni Zelanda Vice Chancellors Comitee (NZVCC) tarafından onaylanıyor. Hükümet destekli kurumlarsa NZQA tarafından onaylı 12 haftalık veya daha uzun süreli kurslar verebiliyor.

Konaklama Seçenekleri:

Avustralya'da eğitim alırken, konaklama ihtiyacınız için birçok seçeneğiniz var. Dilerseniz aile yanı konaklamayı tercih edebilir, dilerseniz öğrenci yurtlarında konaklayabilirsiniz. Bazı öğrencileri özel dairelerde kalmayı tercih ediyor. Bu seçenek de gittiğiniz tüm okullarda size sunuluyor.

  • Aile yanında Konaklama:Uluslararası öğrencilerin çoğunluğu, eğitim süreleri boyunca Yeni Zelandalı ailelerin yanında pansiyoner olarak konaklamayı tercih ederler. Okul tarafından özenle seçilmiş olan ev sahibi ailelerin yanında konaklamak, hem diğer konaklama seçeneklerine göre çok daha ekonomik, hem de İngilizce pratik yapmak açısından öğrencilere fırsat tanıyor. Aile yanında tek veya çift kişilik oda, yarım veya tam pansiyon gibi çeşitli seçimler yapılabilir. Aile yanında haftalık konaklama ücretleri 160 – 200 NZ$ arasında değişiyor.
  • Okul Yurtları ve Öğrenci Otelleri: Genellikle okul kampusleri içerisinde ya da yakınlarında yer alan tek ya da çift kişilik odalarda konaklanabiliniyor. Yurtların büyük bir çoğunluğunda üç öğün yemek veya yarım pansiyon seçenekleri var. Ulaşım açısından kolay olması, okul içerisinde çabuk arkadaş edinme avantajı sağlamasından dolayı öğrenciler tarafından tercih edilen bir seçenek. Haftalık ücretler 130 – 190 NZ$ arasında değişiyor.
  • Apartman Dairelerinde Konaklama: Bağımsız yaşamayı tercih eden öğrenciler için pek çok okul apartman dairesinde konaklama ayarlayabiliyor. Tek ya da iki odalı küçük dairelerden, 3 – 6 odalı büyük dairelere kadar her isteğe uygun seçenekler var. Dairelerde mutfak ve banyo bulunuyor. Haftalık konaklama ücretleri 70 – 150 NZ$ arasında. Apartman dairesinde konaklamayı tercih eden öğrenciler, haftalık yemek giderleri için 40 – 70 NZ$ arasında bir miktar ayırmayı unutmamalar.

Çalışma İzni:

Yeni Zelanda'da eğitim görmek isteyen öğrencilere, Temmuz 2005'den itibaren resmi olarak haftada 15 saatten fazla çalışma izni veriliyor. Bu son gelişme ile Yeni Zelanda Türk öğrenciler için popüler eğitim ülkesi olmaya aday görünüyor.


Yeni Zelanda'da çalışma hakkı alabilmek için koşullar;

  • Öğrenci vizesi alarak Yeni Zelanda'ya gelmek.
  • Full-time olarak 6 ay ve daha uzun süre dil okullarına kayıt yaptırmak.
  • Vize başvuru aşamasında IELTS sınavından en az 5 puanınız varsa Yeni Zelanda'da çalışma hakkına YeniZelanda'ya varışınızla birlikte sahip olursunuz. Puanınızı belgeleyemiyorsanız ya da daha düşük seviyede iseniz Yeni Zelanda'da IELTS 5 puanını almanızdan sonra çalışma hakkına sahip olabilirsiniz.

Sağlık Hizmetleri:


Yeni Zelanda'ya eğitime gidecek öğrencilere, ülkeye giriş yapmadan önce özel sağlık sigortası yaptırmaları tavsiye edilir. Sağlık sigortaları, öğrencinin gideceği okul tarafından yaptırılır.


Eğitim süresi:


Genel Lisan kursları yıl boyunca kesintisiz sürüyor. Eğitim süresinin belirlenmesi ulaşmak istediğiniz seviyeye, ayırabileceğiniz zamana ve şüphesiz bütçenize bağlı olarak tamamen size bağlı. 2 haftadan başlayarak 1 yıla kadar istediğiniz süreyi tercih edebilirsiniz.


Okul başlangıç tarihleri:


Kurs başlangıç tarihleri son derece esnek. Okullara genel olarak yılın herhangi bir haftasında başlayabilmek mümkün. Elbette belirli dönemlerde kurs açan okullarda var.

Dil seviye tespit:

Genel olarak lisan kurslarına seviyeniz ne olursa olsun başvurabilirsiniz. Okulun ilk günü yapılacak seviye belirleme sınavı sonucuna göre uygun bir kura yerleştirilir, kendi seviyenizdeki diğer öğrencilerle birlikte eğitim alırsınız.

Yaş sınırı:


Üst sınır yok ama alt sınır okulların programlarına göre değişiyor.

Başvuru zamanları:


Okula göre değişiklik göstermekle birlikte önerilen program başlangıç tarihinden 6-8 hafta önce başvuru yapılmasıdır. Farklı programlar için çok daha önceden başvuru yapılması gerekebilir. Unutmayın ki ne kadar önce başvurursanız işlemler o kadar pürüzsüz yürüyecek, vize işlemlerinde olabilecek herhangi bir gecikmeden dolayı zor durumlarda kalınmayacaktır. Erken başvuruda bulunmanızın bir diğer avantajı da konaklama konusundaki taleplerinizin yerine getirilebilmesi için okula yeterli zaman sağlamasıdır.


Ne tür kurslar var?


Yeni Zelanda'da genel itibariyle 3 tür kurs vardır diyebiliriz.
  1. Üniversitelerin kendi dil kursları
  2. Özel dil kursları
  3. Mesleki alanda uzmanlaşmış ve yetişkilere yönelik kurslar
Genel okul imkanları:

  • Dil okullarında ilk gün: Okulların hepsinde ilk gün seviye tespit sınavı yapılıyor. Sınav sonucuna göre öğrenciler uygun sınıflara yerleştiriliyor. İlk gün öğrencilere şehri tanıtan genel bilgiler, haritalar, kimlik kartı, çeşitli pratik bilgiler ve kurs malzemelerini içeren öğrenci dosyaları veriliyor.
  • Altyapı imkanları: Okulların sağladıkları olanaklar ve tesisler okuldan okula büyük değişiklik gösterebiliyor. Ancak önemli bir kısmında öğrencilerin yararlanabilecekleri multimedya bilgisayar merkezi, kütüphane, dil laboratuvarı, kafeterya vb. bulunuyor. Üniversite ya da kolejlerin dil okullarına devam eden öğrenciler kampus olanaklarından da yararlanabiliyorlar.
  • Sosyal etkinlikler: Okullar sınıf içi eğitim programlarına ek olarak hafta boyunca çeşitli sosyal ve sportif etkinlikler, hafta sonları çeşitli geziler düzenliyor. Bu etkinliklerin bazıları için maliyet bedelleri talep edilebiliyor. Etkinliklere katılıp katılmamak tamamen öğrencinin tercihine bağlı.
  • Havaalanı karşılama hizmeti: Hemen hemen tüm okullar havaalanında karşılama hizmeti veriyor. Ülke'ye varışınızda okulunuz ismi yazılı bir tabela ile sizi görevli karşılıyor ve konaklayacağınız adrese aileye götürüyor. Lisanınız iyi düzeyde değilse yada yurtdışına ilk kez çıkıyorsanız havaalanında karşılama servisini tercih etmeniz tavsiye ediliyor.
  • Öğrenci yapısı: Lisan okullarının tümünde öğrenciler aynı amaç için dünyanın farklı ülkelerinden gelen diğer öğrencilerle birlikte eğitim alıyor. Dolayısıyla, dil öğrenimin yanısıra farklı ülkelerden arkadaşlar edinmek ve farklı kültürleri de tanımak için bulunmaz bir fırsat.
Yeni Zelanda'da ne kaça?

Para birimi Yeni Zelanda Dolarıdır. (NZ$)

Bir ailenin aylık masraflarını aşağıdaki şekilde genelleyebiliriz:
  • Kira /Barınma : NZ$1000 - NZ$2000
  • Ulasım - benzin : NZ$250 - NZ$400
  • Gıda alışverişi: NZ$400
  • Eğlence - Gezi : NZ$400
  • Faturalar (Elektrik-Telefon-Internet) : NZ$250
Bunlar haricinde genel fiyatlar şu şekildedir :
  • Auckland'da Orta Seviyede 3 odalı bir ev : NZ$400,000
  • Bir kutu kola : NZ$3
  • Bir sise su : NZ$3.50
  • Bir litre benzin: NZ$1.40
  • Bir doner kebab : NZ$8
  • Buyuk boy pizza: NZ$9
  • Sinema Bileti: NZ$14
  • Kot pantolon: NZ$ 70
  • T-shirt : NZ$20
  • Günlük otobüs pasosu: NZ$7.50
  • Kombo Sushi 8'li: NZ$10
  • Ekmek : NZ$3.50
  • Kıyma (kg) : NZ$6
  • Et (kg) : NZ$10
  • Sebze (kg) :~NZ$4.50
  • Yeni Zelanda ici ucak biletleri: NZ$50 - NZ$150

Cornerstone Academic College'dan 10. yıla özel İNDİRİM!!!

11 Eylül 2010 Cumartesi

Cornerstone Academic College, Toronto, Kanada, 10. kuruluş yılını kutluyor. Bu kapsamda tüm programlarda %25 indirim yapıyor.

Programlar:
Intensive ESL / Real Speaking / Business English / Hospitality TOEIC & TOEIC Speaking / Internship / Work & Travel

Son başvuru tarihi 31 Aralık 2010.

Cornerstone Academic College:

Cornerstone Academic College 2001 yılında Toronto, Ontario'da kurulmuş bir dil okulu.

Toronto'nun göbeğinde 2 kampüs binası var.

BLOOR CAMPUS (80 Bloor Street West)
>> Toronto'nun Yorkville bölgesinde
>>Torontonun merkezine sadece bir blok ötede
>>Alışveriş merkezi ve restoranlar bölgesine metro ile direk ulaşım
>>Güvenlikli bina
>>11 sınıf (2 tanesinde büyük ekran TV)
>>16 bilgisayardan oluşan bilgisayar laboratuvarı
>>İnternet hizmeti
>> Kafeterya

SCOLLARD CAMPUS (91 Scollard Street)
>>Bloor Campus'ün 2 blok kuzeyine, yine Yorkville bölgesinde
>>Alışveriş merkezi ve restoranlara yakın
>>5 sınıf
>>16 bilgisayardan oluşan bilgisayar laboratuvarı
>>İnternet hizmeti

Genel Bilgiler:


Öğrenci yaş ortalamsı 25
Sınıflarda ortalama 10 kişi, en fazla 15 kişi
Öğrenci ülke dağılımı: Kore %29, Japonya %19, Brezilya %16, Meksika %14, Türkiye %7, Orta Doğu %5, Avrupa %5, diğer %6
Şehir merkezinde bir çok farklı konaklama imkanı

Bu kampanya kaçmaz... Ayrıntılar için CDS danışmanları ile bağlantıya geçiniz.

Kanada'da eğitim almak bir ayrıcalık. Kanada'da eğitimle ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için ilgili yazımı okuyabilirsiniz.

Toronto:

Gelelim okulun bulunduğu şehir Toronto'ya.

"Toronto, Kanada'nın en büyük şehri ve ticaret merkezi, Ontario eyâletinin başkentidir.

Nüfusu yaklaşık 6 milyondur ve genelde İngilizce konuşulur. Nüfusunun %54'ünü göçmenler oluşturur; Chinatown, Greektown, Koreantown, Little Italy , Little Portugal gibi etnik mahalleleri vardır.

Gelişmiş bir ulaşım ağına sahiptir; yeraltında alışveriş merkezleri ve metro istasyonları vardır. Son derece güvenli bir yerdir, suç oranları çok düşüktür. Niagara şelaleleri'ne, Ottawa, Montreal, ABD'ye oldukça yakındır.

En önemli simgesi "CN Tower"'dır. "Rogers Centre" (Eski adiyla "Skydome") şehrin merkezindedir. Güneyinde Ontario Gölü vardır. Dünyanın en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan "Toronto Zoo" doğusundadır. Şehrin futbol ve basketbol takımları Amerika'da görev yapar. Basketbol takımı NBA'de, futbol takımı ise Amerikan Futbol Ligi'nde oynar."

Bu bilgiler ben en sevdiğim bilgi kaynağı, özgür ansiklopedi, Vikipedi'den.

Toronto ile ilgili birde aşağıdaki Turkish Student Yurtdışı Eğitim dergisinde bulduğum makale faydalı bilgiler içeriyor.

"Toronto dünyanın en güzel şehirlerinden biridir. 3 milyonun üzerindeki nüfusuyla Kanada’nın en kalabalık şehridir. Ayrıca, Ontario’nun, yani Kanada’nın en büyük bölgesinin baş kentidir. Toronto, Ontario Gölünün kuzey kıyısına konuşlandırılmıştır, bu göl ise Kuzey Amerika’nın en meşhur beş gölünden biridir. Toronto yabancı bir öğrencinin seyahat etmesi ve öğrenim görmesi için mükemmel bir yerdir.

Toronto’nun ünü güvenli, temiz, sakin bir şehir olmasından ve uluslararası bir nüfusu olmasından gelir. Tiyatro, müzik ve kültür bakımından zengin, kozmopolit bir şehirdir. Yurt dışında bilinen bazı yerleri şunlardır; Ontario Bilim Merkezi, Royal Ontario Müzesi, Ontario Sanat Galerisi, Roy Thampson Hall, O’Keafe Centre, Royal Alexander Tiyatrosu, Kanada Harikalar Diyarı, The McMichael Collection, Ontario Place ve Ulusal Kanada Sergisi.


Toronto’da Eğitim

Toronto’nun orta öğrenim sonrası kurumları dünyanın çeşitli yerlerinden öğrenciye sahip olmanın yararlarını çok önceleri farketmişlerdir. Pek çok yüksekokul ve üniversitenin yabancı öğrencilere yardımcı olmak amacıyla kurulmuş uluslararası irtibat bürosu vardır. Diploma ve derece veren bütün yüksekokul ve üniversiteler yönetime bağlıdır ve standartları oldukça yüksektir, böylece verilen diplomalar ulusal ve uluslararası alanda tanınır.

Toronto’da önlisans, lisans ve dil programları sunan 3 üniversite vardır. Bir çok üniversiteden mezun olmak için 3 ila 4 yıl gerekir. Metro bölgesinde de 5 yüksekokul bulunmaktadır, bunlar iş, sanat, İngilizce, uygulamalı sanatlar gibi alanlarda diploma ve sertifika verirler. Çoğu kez öğrenciler yüksekokul diplomalarını üniversite derecesine geçirebilirler. Bir yüksekokulda okumak 1-3 yıl sürer. Toronto’da ayrıca kısa dönemli eğitim programları da bulabilirsiniz.


Kanada/Toronto’da İngilizce eğitimi İkinci Dil olarak İngilizce diye bilinir (ESL). Pek çok özel kurumun yanı sıra yüksekokul ve üniversitede de bu imkan vardır. Öğrenciler akademik veya konuşma amaçlarıyla ESL öğrenmeyi tercih edebilirler.


Akademik yıl Eylül’den Ağustos’a kadar sürer ve çoğunlukla 2-3 döneme bölünmüştür- Eylül’den Aralığa, Ocak’tan Nisan’a ve Mayıs’tan Ağustos’a. Bazı kurumlar kayıtlara Ocak ve Mayıs’ta başlasa da Eylül esas kayıt tarihidir.


İnsanlar ve Kültür

Toronto’ya gelen öğrenciler çoğunlukla buradaki farklı kişilerden ve etnik gruplardan çok etkilenirler, zaten bu kişi ve gruplar Kanada’nın karışık nüfusunu oluşturur.

Toronto’da etnik kökenlerin çok olduğu bir toplum vardır ve Kanadalılar insana verdikleri değer ve töleranslarıyla tanınırlar. Yabancı bir öğrenciyseniz ırkınız, kültürel veya dini inançlarınız ne olursa olsun hoş karşılanırsınız. Toronto’da kadın erkek bütün insanlar kültürel altyapılarından ve ekonomik statülerinden bağımsız olarak eşit kabul edilirler.


Kanadalılar doğaya çok düşkündür. En sevilen boş vakit aktiviteleri yürüyüş, sahilde gezme, rollerblade ve bisiklettir. Ayrıca buz hokeyi, buz pateni gibi kış sporları da sevilir. Toronto’daki yiyecekler insanların çeşitliliğini de yansıtır. Çok geniş bir mutfağı vardır; Çin’den Hindistan’a, İtalya’dan Ukrayna’ya. Kanadalılar genelde bir günde üç öğün yerler; kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri. Restoranlarda ve bazı başka servisleri alırken bahşiş bırakmak (10-15%) gelenektir.


Toronto: Toronto’da giyim Birleşik Devletler’dekinden tutucu Avrupa’dan ise daha az resmidir. Öğrenciler yazın genelde t-shirt ve kot pantolon giymeyi tercih ederler. Ekim’de ise daha kalın giysilere gerek vardır. Toronto’ya geldiğinizde kışlık giysiler almanız gerekecek.


Toronto’da 4 mevsim yaşanır. Yazın hava sıcak ve hoştur. Son bahar serindir, yaprakların rengi değişir ve hava tazedir. Kışın soğuk hava öğrencilerin, paten, buz hokeyi gibi sporlar yapmasına olanak sağlar. İlkbaharda hava, şehir kendini yenilerken sıcaktır. Pek çok yüksekokul ve üniversitede kampus içinde kalacak yerler vardır. Kampuste yaşamak Kanadalı öğrencilerle tanışmanın en güzel yoludur. Pek çok öğrenci kampus dışında tek başına veya arkadaşlarıyla ev veya apartman dairelerinde yaşar. Bir çok yüksekokul ve üniversitenin ev ayarlama programları vardır ki, bu sayede Kanadalı bir ailenin yanında yaşarsınız.


Dünyanın pek çok önemli havayolu Toronto Pearson Havayolu’na uğrar. Kanada içinde seyahat ederken, ülkenin büyüklüğünü göz önünde bulundurun. Başka bir bölgeye gitmek için uçak ve tren önde gelen seyahat seçenekleridir. Şehir içindeki diğer ulaşım olanakları otomobil, metro, otobüs, taksi ve treni kapsar. Özellikle turistlerin yoğun olduğu zamanlarda otobüs turları yada tren/otobüs indirimleri mevcuttur. Kanada’yı bir uçtan bir uca dolaşan tren servisi yolcuların Toronto’nun nefes kesen manzarasına hakim olmalarını sağlar.
"

Eurocentres'den YILSONU İNDİRİMİ...

Adeta indirim sezonu açıldı. Eurocentres'dan 1 indirim daha.

Eurocentres dünya çapında dil eğitimi veren ve 60 yıllık tarihi olan bir eğitim kurumu. Kampanyayı değerlenirirken Eurocentres'i tanıttığım bir diğer yazıyı da incelemenizi tavsiye ederim.

İngiltere ve Yeni Zellanda'daki merkezlerde Temel, Yoğun, Süper Yoğun ve Tercihli - (Basic, Intensive, Super Intensive ve Open choice) Programlarda

Eurocentres Cambridge, Bournemouth & Londra Merkez - İngiltere
-20% indirim
-2010 ve 2011 için geçerlidir.
-başvuru için son tarih: 31 Aralık 2010

Not: Merak edenler için; İngiltere'de dil eğitimi

Eurocentres Auckland - Yeni Zelanda
-25% indirim
-2010 ve 2011 için geçerlidir.
-başvuru için son tarih: 31 Aralık 2010

Not: Merak edenler için; Yeni Zelanda'da dil eğitimi

Ayrıntılar için CDS danışmanları ile bağlantıya geçiniz.

Şu anda aktif Eurocentre'in diğer 2 kampanyası:

1. IELTS kurslarında %15 indirim.
2. Avustralya Brisbane de İngilizce kurslarında %15 indir.