Kampanya 1

Kampanya 1
EC English'den Amerika ve İngiltere'de müthiş fırsat!

Kampanya 2

Kampanya 2
LSC Kanada/EC okulları Türk öğrencilere özel fiyatlarla!

Kampanya 3

Kampanya 3
Language Studies International ile 3 kıta 6 ülke!

Öğrenciler ne diyor?

Öğrenciler ne diyor?
Gamze'den CDS'ye mektup var

Kings Colleges kampanyaları 31 Aralık'a uzatıldı

23 Kasım 2011 Çarşamba

Kings Colleges uzun dönem İngilizce dil kurslarında siz Türk öğrencilere özel kampanyalarında son başvuru tarihini 31 Aralık 2011'e kadar uzattı. İngilizce'yi Londra, Oxford, Bournemouth veya Los Angeles’da öğrenmek isterim diyorsanız bu kampanyayı kaçırmayın.

İndirimler 24 haftadan 38 haftaya kadar sürecek yoğunlaştırılmış programları kapsıyor. Promosyonlar kurs ücretlerine yapılacak indirimlerle sınırlı kalmıyor, 24 haftadan uzun süreli programlara katılacak öğrencilere Kings in touch paketi ücretsiz olarak veriliyor.

Kings in touch paketinde neler var? 

  • Uluslararası telefon görüşmelerine açık sim kartı
  • Internet'e erişim sağlayabileceğiniz 3 GB USB modem
  • Okula yürüme mesafesinde bir ailenin yanında konaklama garantisi

Kısa süreli bir program mı istiyorsunuz?

Kings Colleges uzun süreli bir programı tercih etmeyen öğrencileri için de uygun koşullarla eğitim imkanı sunuyor.
  • 10 haftalık program katılımcılarına, 2 hafta bedava
  • 20 haftalık program katılımcılarına, 4 hafta bedava

Tüm kampanyalar için son başvuru tarihinin 31 Aralık 2011 olduğunu unutmayın.

Kings Colleges ile ilgili ayrıntılı bilgi için buraya tıklayın.

Programlarla ilgili her türlü bilgi için CDS danışmanları ile iletişime geçebilirsiniz.

Bir okul üç kıta, üç kampanya!

19 Kasım 2011 Cumartesi

Kuzey Amerika mı, Afrika mı yoksa Avustralya mı? Eurocentres dil okullarının Toronto, Vancouver, Cape Town veya Auckland'daki merkezlerinden birini seçin %25'e varan indirimlerden yararlanın!

 
Çalıştığımız en kaliteli ve güvenilir dil okullarından Eurocentres’ı daha önceki blog yazımızdan veya dönem dönem ortaklaşa geliştirdiğimiz kampanyalardan hatırlarsınız. 60 yıllık bir tarihi olan Eurocentres (European Language and Educational Centres), 16 ülkede yılda yaklaşık 15 bin öğrenciye dil öğretmeye devam ediyor.

Web sitesi okulun tarihçesini anlatırken, “1948’de bir fikir bir okula dönüştü,” diyor. Siz de 2012 yılında, dil öğrenme hayalinizi bu köklü eğitim kurumunda gerçekleştirebilirsiniz.

Gelelim kampanyalara. Dilediğiniz üç ülkenin birinde bir dil okulu seçin, kampanyalarımızdan yararlanın.

Kanada
  • Hangi merkezler? Toronto ya da Vancouver
  • Hangi kurslar? Temel, Yoğun, Süper Yoğun, Open Choice
  • İndirim: Yüzde 25
  • İndirim için son tarih: 3 Aralık 2012

Güney Afrika
  • Hangi merkez? Cape Town
  • Hangi kurslar? Temel, Yoğun, Süper Yoğun, Open Choice
  • İndirim: Yüzde 15
  • İndirim için son tarih: 2 Nisan 2012

Yeni Zelanda

  • Hangi merkezler? Auckland
  • Hangi kurslar? Temel, Yoğun, Süper Yoğun
  • İndirim: Yüzde 15
  • İndirim için son tarih: 2 Nisan 2012

Kampanyalar hakkında daha fazla bilgi almak için CDS danışmanları ile iletişime geçebilirsiniz.

Eurocentres hakkında daha fazla bilgi için, buraya tıklayın.

Toronto'da yaşam ve eğitim

14 Kasım 2011 Pazartesi



İngilizce'yi konuşulduğu şehirde öğrenmek istiyorsunuz, yurtdışında üniversite eğitimi almak hayallerinizden biri. Karşınıza yüzlerce ülke ve şehir çıkıyor ve bir türlü karar veremiyorsunuz. Kanada'da okumanın cazip yanları pek çok kaynakta karşınıza çıktı, bir de Toronto'daki okul ve eğitim seçeneklerinin bolluğu sizi bu şehir hakkında daha fazla meraklandırdı. O zaman biz de size Toronto şehri ve Toronto'daki eğitim olanaklarını kısaca özetleyerek karar vermenizde yardımcı olalım.


Genel olarak Toronto

Toronto, Kanada'nın en büyük şehri ve ticaret merkezi, aynı zamanda Ontario eyâletinin başkenti.
Kuzey Amerikan'nın en ünlü beş gölünden biri olan Ontario Gölü'nün kıyısına konuşlanmış bu şehir 
Yaklaşık 2.5 milyon kişiye ev sahipliği yapar. Ağırlıklı olarak İngilizce konuşulan Toronto nüfusunun %54'ünü göçmenler oluşturur; Chinatown, Greektown, Koreantown, Little Italy, Little Portugal gibi azınlık mahalleleri Kanadalı göçmenleri barındırır.

Metro ve alışveriş merkezleri şehrin yeraltını örümcek ağı gibi sarar, şehrin bir noktasından diğerine bu sistemle çok rahat ulaşırsınız. Son derece güvenli bir yerdir, suç oranları çok düşüktür. Niagara şelaleleri'ne, Ottawa, Montreal ve ABD sınırına oldukça yakındır.

Toronto’nun ünü güvenli, temiz, sakin bir şehir olmasından ve uluslararası bir nüfusu olmasından gelir. Tiyatro, müzik ve kültür bakımından zengin, kozmopolit bir şehirdir.

Şehrin önemli simgelerinden bazıları; Ontario Bilim Merkezi, Royal Ontario Müzesi, Ontario Sanat Galerisi, Roy Thampson Hall, O’Keafe Centre, Royal Alexander Tiyatrosu, Kanada Harikalar Diyarı, The McMichael Collection, Ontario Place ve Ulusal Kanada Sergisi olarak sıralanabilir.
Şehrin futbol ve basketbol takımları Amerika'da görev yapar. Basketbol takımı NBA'de, futbol takımı ise Amerikan Futbol Ligi'nde oynar."

İnsanlar ve Kültür

Toronto’ya gelen öğrenciler çoğunlukla buradaki farklı kişilerden ve etnik gruplardan çok etkilenirler, zaten bu kişi ve gruplar Kanada’nın karışık nüfusunu oluşturur.

Kültürel çeşitlilik:
Toronto’da etnik kökenlerin çok olduğu bir toplum vardır ve Kanadalılar insana verdikleri değer ve toleranslarıyla tanınırlar. Yabancı bir öğrenciyseniz ırkınız, kültürel veya dini inançlarınız ne olursa olsun hoş karşılanırsınız. Toronto’da kadın erkek bütün insanlar kültürel altyapılarından ve ekonomik statülerinden bağımsız olarak eşit kabul edilirler.

Doğa & Spor:
Kanadalılar doğaya çok düşkündür. En sevilen boş vakit aktiviteleri yürüyüş, sahilde gezme, rollerblade ve bisiklettir. Ayrıca buz hokeyi, buz pateni gibi kış sporları da sevilir.

Yemek:
Toronto’daki yiyecekler insanların çeşitliliğini de yansıtır. Çok geniş bir mutfağı vardır; Çin’den Hindistan’a, İtalya’dan Ukrayna’ya. Kanadalılar genelde bir günde üç öğün yerler; kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri. Restoranlarda ve bazı başka servisleri alırken bahşiş bırakmak (10-15%) gelenektir.

Giyim:
Toronto’da giyim Birleşik Devletler’dekinden tutucu Avrupa’dan ise daha az resmidir. Öğrenciler yazın genelde t-shirt ve kot pantolon giymeyi tercih ederler. Ekim’de ise daha kalın giysilere gerek vardır. Toronto’ya geldiğinizde kışlık giysiler almanız gerekecek.

Mevsimler & Genel yaşam:
Toronto’da 4 mevsim yaşanır. Yazın hava sıcak ve hoştur. Son bahar serindir, yaprakların rengi değişir ve hava tazedir. Kışın soğuk hava öğrencilerin, paten, buz hokeyi gibi sporlar yapmasına olanak sağlar. İlkbaharda hava, şehir kendini yenilerken sıcaktır. Pek çok yüksekokul ve üniversitede kampus içinde kalacak yerler vardır. Kampuste yaşamak Kanadalı öğrencilerle tanışmanın en güzel yoludur. Pek çok öğrenci kampus dışında tek başına veya arkadaşlarıyla ev veya apartman dairelerinde yaşar. Bir çok yüksekokul ve üniversitenin ev ayarlama programları vardır ki, bu sayede Kanadalı bir ailenin yanında yaşarsınız.

Ulaşım:
Dünyanın pek çok önemli havayolu Toronto Pearson Havayolu’na uğrar. Kanada içinde seyahat ederken, ülkenin büyüklüğünü göz önünde bulundurun. Başka bir bölgeye gitmek için uçak ve tren önde gelen seyahat seçenekleridir. Şehir içindeki diğer ulaşım olanakları otomobil, metro, otobüs, taksi ve treni kapsar. Özellikle turistlerin yoğun olduğu zamanlarda otobüs turları yada tren/otobüs indirimleri mevcuttur. Kanada’yı bir uçtan bir uca dolaşan tren servisi yolcuların Toronto’nun nefes kesen manzarasına hakim olmalarını sağlar.

Toronto’da Eğitim

Toronto yabancı bir öğrencinin seyahat etmesi ve öğrenim görmesi için mükemmel bir yerdir.

Toronto’nun orta öğrenim sonrası kurumları dünyanın çeşitli yerlerinden öğrenciye sahip olmanın yararlarını çok önceden farketmişler. Pek çok yüksekokul ve üniversitenin yabancı öğrencilere yardımcı olmak amacıyla kurulmuş uluslararası irtibat bürosu var. Diploma ve derece veren bütün yüksekokul ve üniversiteler yönetime bağlı ve standartları oldukça yüksek, böylece verilen diplomalar ulusal ve uluslararası alanda tanınıyor.

Toronto’da önlisans, lisans ve dil programları sunan 3 üniversite var. Birçok üniversiteden mezun olmak için 3 ila 4 yıl gerekiyor. Metro bölgesinde de 5 yüksekokul bulunuyor; bunlar iş, sanat, İngilizce, uygulamalı sanatlar gibi alanlarda diploma ve sertifika veriyorlar. Öğrencilerin yüksekokul diplomalarını üniversite derecesine geçirebilme şansı çok yüksek. Toronto’da ayrıca kısa dönemli eğitim programları da bulabilirsiniz.

Toronto’da İngilizce eğitimi İkinci Dil olarak İngilizce diye bilinir (ESL). Pek çok özel kurumun yanı sıra yüksekokul ve üniversitede de bu imkan bulunuyor. Öğrenciler akademik veya konuşma amaçlarıyla ESL öğrenmeyi tercih edebilirler.

Akademik yıl Eylül’den Ağustos’a kadar sürer ve çoğunlukla 2-3 döneme bölünmüştür - Eylül’den Aralığa, Ocak’tan Nisan’a ve Mayıs’tan Ağustos’a. Bazı kurumlar kayıtlara Ocak ve Mayıs’ta başlasa da Eylül esas kayıt tarihi.




Kaynaklar: Vikipedi ve Turkish Student Yurtdışı Eğitim Dergisi

Niagara College: Bir sanat ve teknoloji üniversitesi

1 Kasım 2011 Salı


1960'lı yılların sonunda Ontario, Kanada’da, sanat ve teknoloji kolejlerinin kendi yaratıcı sistemlerini kurmalarına öncülük edilmeye başlandı. Niagara Koleji de bu atmosfer içinde, birçok enstitü, kariyer odaklı diploma ve sertifika programları ile 1967 yılında eğitim hayatına başladı.

Niagara Koleji Ontario’nun güneyinde, Niagara Bölgesi içinde bir uygulamalı sanat ve teknoloji koleji. Kolejin 4 adet kampüsü var: Welland Bölgesi'ndeki Welland Kampüsü, Niagara-on-the-Lake Bölgesi'ndeki en yeni tesisi olan Niagara-on-the-Lake Kampüsü, Niagara Şelalesi'nde bulunan Maid of the Mist Kampüsü ve Turizm Sanayi Geliştirme Merkezi ve 'Ontario Street Site'a ev sahipliği yapan St. Catharines Kampüsü.

Kolej içlerinde 60'dan fazla ülkeden gelen 500 uluslararası öğrencinin de bulunduğu 8.000 tam zamanlı, 18.000 yarı zamanlı öğrencisine 90’ın üzerinde diploma, üniversite ve ileri düzey programlar sunuyor.
 
Niagara Koleji 245 fakülte, 73 yönetim ve 208 destek birimi çalşanıyla bugüne kadar 50.000'den fazla mezun vermiştir.

Hangi programlar var?

Niagara Koleji lise sonrası tam zamanlı programlar, sertifika programları, staj ve beceri geliştirme programları ve co-op eğitim programlarıyla öğrencilerine kariyerlerinde başarıya giden yolu açar.

Niagara Koleji’ndeki tam zamanlı programlar :
  • Akademik ve Genel Çalışmalar
  • İdari Çalışmalar
  • İşletme ve Girşimcilik
  • Toplum Güvenliği ve Sağlığı
  • Bilgisayar Çalışmaları ve Bilgisayar Mühendisliği Teknolojisi
  • İnşaat Çalışmaları
  • Aşçılık Çalışmaları- Niagara Aşçılık Enstitüsü
  • Elektrik ve Elektronik Çalışmaları
  • Sağlık Çalışmaları
  • Bahçecilik ve Tarım Ticareti
  • Konukseverlik ve Turizm
  • Dil Çalışmaları
  • Mekanik Çalışmaları
  • Medya ve Dizayn
  • Otomativ Çalışmaları
  • Fotoniks Çalışmaları
  • Staj ve Staj-öncesi Programlar
  • Spa ve Salon Çalışmaları
  • Kaynakçılık Çalışmaları
  • Şaraphane ve Bağcılık Çalışmaları

 İngilizce dil programları:
  • Konuşmaya odaklı İngilizce programı
  • Akademik hazırlık için İngilizce (EAP)

Bu programların dışında ayrıca :
  • Part-time programlar
  • Uluslararası programlar
  • Doktora programları
  • Lisans dereceleri
  • Co-op Eğitim
  • Ticaret ve staj programları
  • İkinci kariyer
  • Eğitimi sürdürme
  • Şirket eğitimi
  • Beceri geliştirme
  • Geçiş programları seçenekleri de sunuluyor.

Sosyal aktiviteler ve spor

Okulda öğrencilerin eğitim hayatlarını eğlenceli bir hale dönüştürmek için çok çeşitli sosyal aktivite programlar ve hizmetler bulunur.

Aktivitelerin çoğu ücretsizdir ve katılım kişiye bağlıdır. Spor, Toronto’ya, Niagara Şelalesi'ne ve Sugar Bush’a geziler, kayak, paten, kamp, sinema, kumsal, disco, Latin partileri ve dönem sonu partileri bu aktivitelerden bazılarıdır. Ayrıca özel günlerde (Cadılar Bayramı, yılbaşı gibi) çok özel partilere de ev sahipligi yapar.

Öğrencilere kolejin sponsorlugundaki sporları yapma olanağı sunması birçok arkadaş edinerek çevrelerini genişletmek açısından büyük fayda sağlar.

Niagara Koleji sporseverler icin de tercih sebebi olabilecek imkanlara sahiptir. Futbol, basketbol, voleybol, buz hokeyi, altetizm alanlarında uzmanlaşmış Niagara Knights takımına ev sahipliği yapar.

Kampüs içerisindeki jimnastik ve fitness salonları, hokey tesisi, badmington, futbol, basketbol, voleybol sahaları ile spora ve sporculara çok büyük destek verir.

Akademik kadro, danışmanlar

Niagara Koleji, eğitmenlerin öğrencilerin eğitimi ve sonrasındaki hayatlarındaki başarıya ulaşmalarında en büyük rolü üstlendiklerinin farkındadır. Bu amaçla okulun bütün eğitmenleri TESL derecesine sahip, en az yüksek lisans düzeyinde öğrenim görmüş eğitmenlerden oluşur.

Uluslararası öğrenciler için en önemli konulardan biri de hiç kuşkusuz kendilerine yabancı bir ülke ve şehirde yardımcı olabilecek danışmanların olmasıdır. Niagara Koleji sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili konularda öğrencilere destek olabilecek danışman kadrosuna sahiptir.

Konaklama

Niagara Koleji'nde aile yanı konaklama, öğrenci yurtları ve kampüs dışı konaklama olmak üzere 3 tip konaklama imkanı bulunur. Danışmanlar öğrencilere bu konuda da gereken yardımı gösterirler.
 
Öğrencilerin çoğu aile yanı konaklama seçeneğini tercih ederler. Bunun yanında yurtlarda konaklama ve kampüs dışında ev kiralayarak konaklama seçenekleri de vardır. Aile yanı konaklamada öğrenciler ihtiyaçlarına göre yerleştirilir. Tercih edilen aileler, öğrenci ağırlamada deneyimli ve önceden ziyaret edilmiş ailelerdir. Kampüs içinde bulunan yurtta, 230 öğrenci kapasitesi bulunmaktadır. Her oda konforlu eşyalar ile döşenmiştir. Ortak mutfaklarda pişirme ve kişiye özel banyolardan rahatlıkla faydalanabilme imkanı vardır.

Niagara Şelalesi

"Niagara Şelaleri Kuzey Amerika'nın doğusunda, ABD ile Kanada sınırı arasında, Niagara Nehri'nin üzerinde bulunur. 3 büyük şelaleden oluşur. Horseshoe (Atnalı Şelalesi) bunların en büyükleridir. American Falls ve Bridal Veils Fall diğer iki küçük şelalelerdir.

Niagara Şelalesi'nden yarım dakikada 168.000 m³ su akar.[1] Kuzey Amerika'nin en büyük şelalesi olan Niagara, 10.000 yıl önce Kuzey Kutbu'ndan gelen buz kütlelerinin yol açtığı çöküntülerdir. Şelalenin çevresi Niagara Şelaleleri Parkıdır ve kardeş şehirler olan Niagara Falls-Ontario ve Niagara Falls-New York tarafından doğal koruma altındadır. Niagara isminin yerli dilindeki "Onguiaahra" (düz) kelimesinden geldiği sanılmaktadır.

Nehir çevresindeki Nikola Tesla tarafından yapılan birkaç hidroelektrik santrali hem ABD hem Kanada için elektrik üretmektedir. Şelale çevresinde yapilabilecek aktiviteler, Niagara Parkından büyük şelaleyi ve havaya uçan suların oluşturduğu gökkuşağını izlemek, şelalenin altına kadar ilerleyen bot gezilerine katılmak, ortası sınır kabul edilen Rainbow köprüsünden diğer ülkeye geçmek veya gümrüksüz mağazalardan alışveriş yapmaktır. Niagara Şelalesi 1932 yılında tamamen donarak buz olmuştur.

Niagara şelalesi dünyada tek ters akan şelaledir. Şelalenin suyu taşlara çarparak geri gelir.

Bu da dünyada eşi benzeri görülmemiş bir durumdur. Şelalenin Kanada tarafı Amerika tarafına nazaran daha gelişmiştir. Şelale bot turlarıyla ünlüdür.
"
Vikipedi'den