Kampanya 1

Kampanya 1
EC English'den Amerika ve İngiltere'de müthiş fırsat!

Kampanya 2

Kampanya 2
LSC Kanada/EC okulları Türk öğrencilere özel fiyatlarla!

Kampanya 3

Kampanya 3
Language Studies International ile 3 kıta 6 ülke!

Öğrenciler ne diyor?

Öğrenciler ne diyor?
Gamze'den CDS'ye mektup var

Malta'da yaşam ve İngilizce dil eğitimi

4 Ocak 2012 Çarşamba

Malta; sıcak Akdeniz kültürünü İngiliz gelenekleri ile birleştiren, ılıman iklimiyle her mevsimin tadını varılan, doğası, eğlencesi ve ekonomik yaşam koşullarıyla her geçen gün cazibesi artan ülke...

İngilizce konuşulan ülkeler topluluğu olan İngiliz Milletler Topluluğu’nun en eski üyelerinden olan Malta’da İngiliz kültürü ve gelenekleri ayak bastığınız her noktada hissedilir. Maltaca ile birlikte resmi dil olarak kabul edilen İngilizce, halk arasında yaygın olarak konuşulur. İngilizce dil eğitimi, turizm ile birlikte ülkenin ana gelir kaynakları arasındadır. Bu nedenle dünyanın önde gelen dil okullarının Malta’da mutlaka bir dil merkezi bulunur. Malta’da dil eğitimi almak, bir yandan öğrencilik hayatına devam ederken, diğer yandan kumsalın, parkların, keyifli sokak cafe, bar ve restoranlarının keyfine vararak, dolu dolu bir  deneyim geçirmek demek aynı zamanda...

Bir bakışta Malta

Malta takımadaları 3 adadan oluşur: Malta, Gozo ve Comino. Takımadalar arasında en büyüğü olan Malta 237 km², Gozo 68 km² ve Comino 2 km² yüzölçümüne sahiptir. Her biri çok farklı karakteristik özelliklere sahip olan adaların ortak yanı ise harika kumsallar, irili ufaklı koylar ve limanlar ve sıcakkanlı insanlarıdır!
İklim

Malta Adaları, yumuşak geçen kışları ve sıcak yaz sezonuyla ılıman bir iklime sahiptir. Nisan’dan sonra seyrek olmakla birlikte yazın neredeyse hiç rastlanmayan yağışlar en çok Eylül ile Nisan ayları arasında görülür. Ortalama hava sıcaklığı 15-20 derece arasındadır.

Ulaşım

Malta Adaları’na ulaşım pek çok ülkeden sürekli ve direkt hava ve deniz yoluyla mümkündür. Türkiye’den haftada iki gün İstanbul-Valetta seferleri düzenlenir.

Malta’da toplu taşımacılık adayı turlamak için en ucuz ve verimli yolu sunar.
Kısa mesafeli yolculuklarda ise 4 kişilik grup şeklinde taksi kullanımı otobüse göre daha ekonomik olabilir. Ayrıca çok uygun koşullarda araç kiralayabilirsiniz. Uluslararası ehliyet geçerlidir. Malta’da yollarda bisiklet için ayrılmış yollar vardır ve bisiklet yaygın bir ulaşım aracıdır.

Yeme-İçme

Malta mutfağı Arap, İtalyan, İspanyol ve İngiliz mutfaklarının etkilerini taşır. Bunun yanında deniz ürünleriyle aranız iyiyse şanslısınız. Değişik deniz ürünü yemeklerini deneme imkanınız oldukça fazla. Yine de Türk yemeklerini özlerseniz çok sayıda Türk restoranından da faydalanabilirsiniz!

Konaklama

Bir dil merkezi olan ve yılda yaklaşık 2 milyon turist ağırlayan Malta’da konaklama seçenekleri de oldukça geniştir. Otel, pansiyon, daire kiralama seçeneklerinin yanı sıra aile yanı konaklama, okul yurtları, öğrenci evlerinden de yararlanabilirsiniz.
Tarihi-Turistik Yerler

7 bin yıllık tarihiyle pek çok medeniyete evsahipliği yapmış Malta’da adaların her noktasında tarihe tanıklık edebilirsiniz. Malta ve Gozo’da tarihi ve arkeolojik yapılar ve bölgelere düzenli turlar düzenlenir. Müzelerde Malta’nın doğal tarihinden, arkeolojiden, savaş döneminden, tapınaklardan ve denizcilikten eserler bulunur. 

Malta'daki müzeler
The Palace Armoury - Valletta
Ghar Dalam Cave & Museum - Birzebbugia
Tarxien Temples - Tarxien
Hagar Qim & Mnajdra Temples - Limits of Qrendi
Maritime Museum (Ex-Naval Bakery) - Vittoriosa
Inquisitor's Palace - Vittoriosa
Hal Saflieni Hypogeum - Paola
National Museum of Natural History- Mdina
History Museum of Roman Antiquities - Rabat
St Paul's Catacombs - Rabat
National Museum of Archaeology - Valletta
National Museum of Fine Arts - Valletta
War Museum – Valletta

Sağlık Hizmetleri

Malta’da yabancılar için sosyal sağlık hizmetleri yoktur. Öğrencilere sigorta zorunlu değildir, fakat sağlık hizmetlerinin oldukça yüksek ücretlerde olması dolayısıyla öğrencilere sigorta yapmalarını tavsiye ederiz.

1 comments:

Adsız dedi ki...

Kisisel is baslatmak için bir kredi gerekiyor ?.
faturanizi ödemek için bir kredi gerekiyor mu?

Simdi kredi.teklif@gmail.com bize hemen kredi transferi ile devam etkinlestirmek için: Eger ilgileniyorsaniz lütfen bu e-postayi basvurun. Ayrica bu e-postaya burada bize ulasabilirsiniz: (finance_institute2015@outlook.com) Eger ilgileniyorsaniz dolgu ve bu bilgileri dönerseniz biz,% 2 faizle kredi veriyor.

27 Nisan 2016 20:18

Yorum Gönder