Kampanya 1

Kampanya 1
EC English'den Amerika ve İngiltere'de müthiş fırsat!

Kampanya 2

Kampanya 2
LSC Kanada/EC okulları Türk öğrencilere özel fiyatlarla!

Kampanya 3

Kampanya 3
Language Studies International ile 3 kıta 6 ülke!

Öğrenciler ne diyor?

Öğrenciler ne diyor?
Gamze'den CDS'ye mektup var

Havaalanında karşılanma neden önemli?

11 Şubat 2012 Cumartesi

Yurtdışına gitmeye karar verip bütün işlemlerinizi tamamlandıktan sonra aklınıza gelen ilk soru nedir? Kafanızı 'okulun ilk günü ne yapacağım, nasıl bir yurt ortamında ya da nasıl bir aile ile birlikte yaşayacağım' gibi sorulardan çok daha fazla meşgul eden bir soru daha olacaktır: “Havaalanına indiğimde ne yapacağım, kalacağım yere nasıl gideceğim?”

İşte bu sorunun farkında olan yurtdışındaki okullar, havaalanında karşılama hizmeti sunarak sorunu çözmüşler.

Yurtdışına çıkan öğrencilerin bir kısmı dertlerini anlatacak kadar yabancı dil bilmekle birlikte büyük bir çoğunluğu da yok denecek kadar az bir dil bilgisine sahiptirler. Hakkında belki de çok şey duyduğunuz, okuduğunuz hatta belki de pek çok araştırmalar yaptığınız ancak hiç görmediğiniz, tanımadığınız bir ülkeye tek başınıza gidiyorsunuz. Ailelerin ve öğrencilerin bu konuda büyük endişe duyması çok doğaldır. Ancak unutmayın, sizinle birlikte, dünyanın farklı birçok köşesinde sizin duygularınızın benzerini taşıyan binlerce öğrenci bulunuyor.

Okulların sunduğu havaalanında karşılama hizmeti temel olarak öğrencinin havaalanında bir görevli (ya da okulun anlaşmalı olduğu taksi şirketinin şoförü) tarafından karşılanması ve daha önceden öğrencinin tercih etmiş olduğu konaklama seçeneğine göre yurda veya aile yanına kadar götürülmesini sağlamaktadır.

Uçak  biletinizi aldıktan sonra havayolu şirketinin ismi, uçuş tarihiniz, numaranız ve varış saatinizi içeren detayları okula bildirerek okuldan karşılanacağınıza dair bir teyit alınır. Görevli havaalanında üzerinde sizin isminiz ya da gideceğiniz okulun ismi yazılı olan küçük bir tabela ile sizi bekleyecektir.

Birçok okul, olabilecek aksilikleri dikkate alarak öğrencilerine ülkelerinden ayrılmadan önce acil telefon numaraları vermektedir.

Kimi öğrenciler bu hizmeti paketlerinin içine dahil etmemeyi düşünebiliyorlar. Ancak geçmiş tecrübelerimiz gösteriyor ki, öğrencilerimizin gittikleri ülkede havaalanıda karşılanmaları, ilk anda yaşayacakları tedirginliğinin büyük ölçüde ortadan kalkmasını, öğrencilerin önlerindeki günlere baştan itibaren çok daha rahat bir şekilde bakmasını sağlıyor.  Bu nedenle program seçerken ve kararınızı verirken, karşılama dahil paketlerin tercih edilmesinin çok büyük faydası olduğunu düşünüyoruz.

0 comments:

Yorum Gönder