Kampanya 1

Kampanya 1
EC English'den Amerika ve İngiltere'de müthiş fırsat!

Kampanya 2

Kampanya 2
LSC Kanada/EC okulları Türk öğrencilere özel fiyatlarla!

Kampanya 3

Kampanya 3
Language Studies International ile 3 kıta 6 ülke!

Öğrenciler ne diyor?

Öğrenciler ne diyor?
Gamze'den CDS'ye mektup var

Jönköping Üniversitesi'ni tanıyalım

20 Şubat 2012 Pazartesi

http://hj.se/en/jönköping üniversitesi
Yüzyıldan uzun bir geçmişe sahip olan Jönköping Üniversitesi, İsveç'in uluslararası platformda hizmet sunan üç özel, kâr amacı gütmeyen yüksek lisans kurumundan birisidir.

Üniversite kendini uluslararasılaştırma, girşimci ruh ve çevresel etkenler ile uyumlu olma özellikleriyle tanımlıyor. Jönköping Üniversite Vakfı bünyesinde çalışmalarını yürüten üniversite içinde dört fakülte bulunuyor.

Jönköping Üniversitesi her yıl yaklaşık 80 ülkeden 1.000'in üzerinde uluslararası öğrenciye lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim imkânı sunuyor.

Fakülteler

Jönköping International Business School

jönköping business schoolJönköping International Business School 50 farklı ülkeden 200 üniversite ile yapmış olduğu değişim anlaşmaları sayesinde Avrupa’nın en uluslararası okullarından birisidir. Okulda bulunan her üç öğrenci ve öğretim üyesinden biri İsveç dışından gelmekte olup kampüste 80 farklı ülkeyi temsil etmektedirler. Uluslararası öğrenciler tam anlamıyla JIBS’in yapısı ile bir bütün oluşturmuştur.

JIBS, öğrencilerine gerek girişimcilik alanında yeni fikir yaratmaları, gerekse var olan işletmelerde yeni yöntemleri kullanmaları amacı ile bütün olanaklarını kullanarak ideal bir eğitim ortamı hazırlamış durumdadır. JIBS öğrencileri uluslararası alanda yetkin ve rekabete açık profilleri ile dünyanın her yerinde şirketler tarafından aranan nitelikteki öğrencilerdir.

Dünya standartlarında araştırma olanakları ve iş dünyası ile yakın işbirliği sayesinde ders içerikleri son derece güncel ve heyecanlıdır. Modern eğitim kampüsü, gelişen şehrin merkezinde bulunup ideal bir çalışma ortamı sunmaktadır.

School of Education and Communication

jönköping education communication
Bünyesinde Medya ve Halka İlişkiler, Eğitim Bilimleri, İnsan Kaynakları Yönetimi gibi bölümleri barındıran Fakülte'de lisans düzeyindeki eğitimler temel olarak İsveççe olmakla birlikte değişim öğrencileri için opsiyonel olarak İngilizce içerikli ders imkanları da sunulmaktadır. Yüksek lisans ve doktora düzeyinde ise uluslararası öğrenciler için İngilizce eğitim hizmeti verilmektedir.

School of Engineering

Lisans düzeyindeki programlar İnşaat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Makina Mühendisliği ve İşletme Mühendisliği bölümlerini kapsar.
Fakülte'de İsveççe ile birlikte değişim öğrencilerine yönelik İngilizce ders seçenekleri sunulmuştur. Yüksek lisans ve doktora seviyesinde tamamen İngilizce derslerden oluşan bir müfredat da belirlenmiştir.

School of Health Sciences

Lisans programları sağlık alanındaki araştırma, eğitim ve sosyal hizmetler konularına odaklanmıştır. Bölümlerle ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşılabilir.
Mühendislik ve İletişim fakültelerinde olduğu gibi lisans düzeyinde opsiyonel İngilizce dilinde müfredata yer verilirken, yüksek lisans ve doktora seviyesinde tüm dersler İngilizce'dir.

Neden İsveç'te eğitim?

İsveç yüzölçümü olarak oldukça büyük bir ülke olmasına rağmen (hatta Kaliforniya veya Fransa büyüklüğündedir) 9 milyonluk bir nüfusa sahiptir. Buna karşılık birçok uluslararası şirket ve meşhur icatlar İsveç'ten dünyaya yayılmıştır. IKEA, H&M, Volvo ve Husqvarna’nın yanı sıra; kalp pili, modem ve bilgisayar faresi de İsveç'in dünyaya kazandırdığı hizmetlerden sadece birkaç tanesidir. Skype ve Spotify’i da unutmamak gerekir.

İsveç'te eğitim

Avrupa İnovasyon Karnesi'ne göre İsveç yüksek yaşam standartları sunan Avrupa’daki en yaratıcı ve girişimci ülkedir. Ayrıca İsveç konumuna rağmen merkezi bir noktadadır. Gerek Avrupa içinde hızlı, kolay ve kaliteli ulaşım yolları gerekse kendi içindeki mükemmel doğası büyük şehirleri ve egzotik ormanlık köyleriyle İsveç, nerede olursanız olun her zaman her yere yakındır. 

Jönköping şehri ve üniversite hayatı
Jönköping-İsveç haritaDanimarka, Norveç ve İsveç’i köşelere koyacak şekilde bir kare çizip Baltık ülkelerini dördüncü köşeye koyduğunuzda, bu karenin İskandinavya’nın en popüler coğrafyasını kapsamakta olduğunu görürsünüz. Jönköping işte bu coğrafyanın tam ortasındadır.

İşte burada, barışçıl ve güvenli bir eğitim ortamını deneyimlerken, aynı zamanda çılgın gece hayatını, kafeleri, barları ve restoranları; nerdeyse her sokakta, her köşe başında bulabileceksiniz. Şehirde ulaşım ister bisikletle, ister otobüsle, isterseniz de yürüyerek oldukça kolay ve hızlıdır. Bunun yanında şehir merkezi her geçen gün gelişip büyümektedir. Merkezi noktalara yürüme mesafesinde bulunan kampüs ile beraber kütüphaneleri, tiyatroları, sinemaları, spor merkezleri, parkları, müzeleri, otelleri, restoranları, barları, kafeleri, alışveriş mekanlarını aynı zamanda üç kilometre uzunluğundaki mükemmel sahilini bulacaksınız.

Genel nüfusun 126.000 kişi olduğu Jönköping’te, şehir merkezinin nüfusu 60.000’dir. Jönköping Üniversitesi’nde 11.000 kayıtlı öğrenci eğitim görmektedir. Yani öğrenciler şehir nüfusunun büyük çoğunluğunu oluştururlar. Bu yoğun nüfus Jönköping’i, kültürel etkinlik, eğlence ve uluslararası atmosferin vazgeçilmez olduğu bir öğrenci şehri haline getirmektedir.

Jönköping Üniversitesi ile ilgili ayrıntılı bilgi için CDS danışmanları ile iletişime geçebilirsiniz.

0 comments:

Yorum Gönder