Kampanya 1

Kampanya 1
EC English'den Amerika ve İngiltere'de müthiş fırsat!

Kampanya 2

Kampanya 2
LSC Kanada/EC okulları Türk öğrencilere özel fiyatlarla!

Kampanya 3

Kampanya 3
Language Studies International ile 3 kıta 6 ülke!

Öğrenciler ne diyor?

Öğrenciler ne diyor?
Gamze'den CDS'ye mektup var

Yurtdışında konaklama seçenekleri

16 Şubat 2012 Perşembe

Yurtdışında eğitim almaya karar verdiniz. Gideceğiniz ülke ve okulu da seçtiniz. Sıra eğitim sırasında nerede ve nasıl konaklayacağınıza karar vermenize geliyor. Okulların ya da şehirlerin sunduğu bir çok farklı konaklama alternatifi mevcut. Alacağınız eğitimin amacına, bütçenize ve diğer kişisel tercihlerinize en uygun olanınını seçmenizde danışmanlarımız size yardımcı olacaktır. Peki ne gibi alternatifler var?

Yurtdışında dört değişik türde konaklama alternatifi bulunuyor. Aile yanında kalmayı seçebilirsiniz, bir öğrenci yurdunda kalabilirsiniz, doğrudan bir otelde kalabilirsiniz, Bir diğer seçenek ise bir oda, ev ya da stüdyo kiralamaktır.

Aile yanı konaklama

Gidilen ülkede bir aile yanında, o ailenin bir üyesi olarak kalma yöntemine homestay veya aile yanı konaklama denir. Aile yanı konaklama yurtdışında dil eğitimi alacak öğrencilerin en çok tercih ettikleri konaklama tipidir. Aile yanı konaklamayı öğrenci tercihlerinde ön plana çıkaran etken, öğrenilmek istenilen dilin ana dili olarak konuşan insanlarla beraber pratik yaparak öğrenilmesidir.

Ana dil etkeninin yanında içinde bulunulan ülkenin kültürünün en küçük yapıtaşı ailelerdir. Ülkeye daha hızlı uyum sağlama, aile yanında kalan öğrencilerde daha hızlı ve sağlıklı olmaktadır. Bu tür konaklama yöntemleri özellikle dil öğrenimi yapmak isteyenlere özellikle tavsiye edilir. Çünkü, öğrenilen yabancı dil, doğal aile ortamında ve o ülkenin aile yapısını ve kültürünü yaşayarak öğrenilecektir.

Bu tür konaklamalarda, kalacağınız aile yanında özel bir odanız olur, yaptığınız ödeme şekline göre tam pansiyon veya yarım pansiyon konaklayabilirsiniz. Bu konaklama türünde çamaşır yıkama (laundry) ve barınma ihtiyaçları (nevresim, yatak, havlu, terlik, vb.) aile tarafından karşılanır.
 
Residence (Öğrenci yurdu)

Residence, gençlik hostellerinde veya çeşitli üniversiteler ile dil okullarının kendilerine ait olan yurtlarındaki konaklama şekline verilan addır. Çoğunlukla çift kişilik odalarda sadece barınma olanağı sunar. Bazı yurtlarda, barınmanın dışında kahvaltı ve/veya diğer yemek olanakları da sunulabilir.

Oteller

Konaklama alternatifleri arasında en pahalı olan seçenek budur. Konaklama lüks veya standart özelliklerdedir ancak giriş-çıkış saatleri anlamında diğer konaklamalara nazaran bir kısıtlaması yoktur.

Ev-oda kiralama

Bu konaklama seçeneği, özellikle uzun süreli olarak konaklamaya ihtiyaç duyanlar için idealdir. Bağımsız yaşamak ve ekonomik konaklama yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği konaklama şeklidir. Web sitemizde adresleri verilen organizasyonlardan bir kısmı, kendi ülkelerinde kiralama hizmetleri de vermektedir

1 comments:

Unknown dedi ki...

Paylaşımlarınızı yakından takip ediyorum . Tatil otelleri sitemizdeki fırsatlarımızı kaçırmak istemiyenler sitemizi ziyaret edebilirler .

24 Temmuz 2012 14:11

Yorum Gönder